Feltöltve:

Túrókrémes sakktáblatorta

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

8 tojásos kakaós tortalap (26 cm)1 darab

krem

zselatin2 csomag
túró25 dekagramm
tej1 dl
mascarpone sajt25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom1 púpos evőkanál
habtejszín5 dl

Díszítéshez

kakaós keksz, vagy durvára vagdalt dió, vagy mogyoró8 dekagramm
kakaópor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tortát 3 lapra szeleteljük. Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér, vagy más forma segítségével, (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk, így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját. A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk, először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, és jól lehűtjük. Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, és egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük. Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet. Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, és a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és legalább 12 órán át dermesztjük a hűtőben. Tálalás előtt a kekszet egy műanyag zacskóba téve, nyújtófával durvább darabokra, morzsásra törjük, és lazán a torta oldalára tapasztjuk. Tetejére készen kapható díszítő korongot, vagy papírból kivágott, tetszőleges mintázatot terítünk, sűrűn megszitáljuk kakaóporral, és nagyon óvatosan leemeljük róla.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre