Feltöltve:

Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás3 darab
cukor3 evőkanál
liszt3 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

A feltéthez

tehéntúró20 dekagramm
tejföl2 evőkanál
cukor3 evőkanál
ribizli10 dekagramm
piros tortazselépor1 csomag
víz2 dl

Elkészítés

1. lépés

Bekapcsoljuk a sütőt, amíg melegszik elkészítjük a piskótát.

2. lépés

Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleszórjuk folyamatos keverés mellett a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral és a sóval összekevert lisztet.

3. lépés

Ha túl keménynek találjuk a tésztát, akkor 1-2 evőkanál vizet hozzákeverhetünk.

4. lépés

A tésztát beleöntjük egy gyümölcstorta formába és a meleg sütőben 15 perc alatt megsütjük.

5. lépés

Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a feltétet. A túróhoz adjuk a cukrot és a tejfölt, majd simára keverjük. A ribizlit megmossuk és leszemezzük a szárról.

6. lépés

A kihűlt piskótán egyenletesen elkenjük a túrókrémet és szépen egymás mellé elhelyezzük a ribizliszemeket a torta tetején.

7. lépés

Elkészítjük a torta bevonásához a zselét. A vízben elkeverjük a zseléport és a cukrot, majd felforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd óvatosan a torta közepétől kiindulva ráöntjük a zselét a ribizliszemekre.

8. lépés

A tortát hűtőbe tesszük és már három óra múlva finomra összeérnek az ízek.

9. lépés

Kellemes sütögetést kívánok.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem