áfonya vagy ribizlilekvár | 1 kevés |
tojásfehérje | 2 darab |
tojássárgája | 4 darab |
finomliszt | 5 dekagramm |
étkezési keményítő | 2 dekagramm |
mascarpone | 25 dekagramm |
tehéntúró | 25 dekagramm |
citromlé | 4 evőkanál |
porcukor | 1 darab |
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot, a sót, majd egyenként a tojássárgákat, végül pedig a lisztet, és a keményítőt. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. 4 db kb 12 cm-es köröket rajzolunk rá, majd a tészta 2/3 részével kitöltjük a köröket. Előmelegített sütőben, 200 fokon 9-10 percig sütjük. A sütőpapírról azonnal le kell venni a tésztákat, és 4 hőálló, leborított pohárra borítjuk. A maradék masszából ugyan ezt megcsináljuk. A 4 evőkanál citromlével, és tehéntúróval kikevert mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral édesítjük, majd a túrós krémet egy nag lyukú, csillag végű nyomózsákba töltjük, és az omlettekbe nyomjuk. Utolsó lépésként a gyümölcslekvárt is rákanalazzuk a krémre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzászólások