Túrókocka
Túrókocka
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Tojás - 4 darab
  • víz - 4 evőkanál
  • Cukor - 20 dekagramm
  • Sütőpor - csomag
  • Liszt - 20 dekagramm
  • Laktózmentes túró - kilogramm
  • laktózmentes margarin - 20 dekagramm
  • Cukor - 20 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • porcukor - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A sütőport a lisztel elkeverjük és a tojás sárgájához keverjük. A felvert tojás fehérjét óvatosan a sárga masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  2. A margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Kicsinyenként hozzárakjuk a túrót. Citromlével ízlés szerint ízesíthetjük.
  3. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a túrós krémmel megtöltjük. Tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk vagy csokival díszíthetjük.