Túrógombóc
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Hozzávalók

    • Rama a zsemlemorzsa pirításához - 1 kevés
    • tojás - 2 darab
    • túró - 0.5 kilogramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 3 evőkanál
    • citrom - 1 púpos evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • búzadara - 8 evőkanál
    • zsemlemorzsa - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Egy edényben kevés Ramát hevítek és a zsemlemorzsát megpirítom szép aranybarnára, de vigyázok le ne ragadjon.
    2. A túrót egy tálba teszem, összetöröm villával, hozzáadom a 2 tojássárgát, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
    3. Felteszek egy nagy fazékban vizet forralni egy csipet sóval.
    4. A citrom héját lereszelem és hozzáadom a túróhoz, majd belefacsarom a fél citrom levét és a búzadarát.
    5. A tojások fehérjéjét egy kevés porcukorral kemény habbá verem és beleforgatom a túrós masszába.
    6. Ha a víz már forr, akkor a túróból gombócokat gyúrok és beleteszem a forrásban lévő vízbe.
    7. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor kivesszem, meghempergetem a zsemlemorzsában és porcukorral megszórva tálalom.
    8. A tányéron narancsszeletekkel díszíthetjük.