Feltöltve:

Túrógaluska sárgabarackröszterrel

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A röszterhez

citrom leve1 darab
kristálycukor100 gramm
érett sárgabarack500 gramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál

-

porcukor + a szóráshoz40 gramm
zsemlemorzsa200 gramm
Ráma100 gramm
rétes liszt50 gramm
1 csipetnyi
porcukor1 evőkanál
tojás1 darab
tejföl2 evőkanál
sovány tehéntúró250 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tojást, a porcukrot, a sót, valamint a lisztet, aztán lefedjük és hűtőben 1 órát pihentetjük. Elkészítjük a rösztert: a sárgabarackokat megmossuk, félbe-negyedbe vágjuk, kimagozzuk. 1 dl vizet felforralunk a kristálycukorral, a citromlével, és a fahéjjal. Hozzáadjuk a barackot, mérsékelt tűzön olykor megkeverve, 5-8 percig főzzük, és melegen tartjuk. Nagyobb lábasban felteszünk forrni 4-5 l vizet. 2 nagyobb, vízbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk-formálunk a masszából, óvatosan a szelíd, forrásban lévő vízbe ejtjük, és 10 percig főzzük. Közben a Ramát habzásig hevítjük, beleszórjuk a zsemlemorzsát, a cukrot és folyamatosan keverve aranybarnára pirítjuk. Szűrőkanállal sorra kiemeljük a galuskákat a vízből, lecsepegtetjük és a zsemlemorzsába forgatjuk. Tálra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a barackmártás kíséretében mihamarabb tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Aranygaluska Nóri módra

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Aranygaluska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Fahéjas mézes galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejfölös galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Salzburgi galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre