Feltöltve:

Túrófánk

timer 10
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tehéntúró25 dekagramm
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
étolaj a fánkok kisütéshez1 adag
porcukor a kész fánkok tetejére1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A túrót szitán áttörjük, aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja. A túróba keverjük az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a liszttel egybeszitált szódabikarbónát és a sütőport. Az így kapott tésztából kiskanállal, (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok), púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat. A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral. Savanykás gyümölcsszósszal, vagy lekvárral tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem