Túrófánk egyszerűen a Desszertek kategóriában
A mazsolát megmossuk, majd beáztatjuk. A túrót elkeverjük a tejföllel, majd a tojásokat is hozzádolgozzuk. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd összekeverjük. Egy sűrű masszát fogunk kapni. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát is és 10 percig pihentetjük.
Egy magas falú edénybe bőven öntünk olajat. Amikor forró az olaj, egy teáskanállal elkezdjük a fánkokat az olajba szaggatni. Ne tegyünk sokat az edénybe egyszerre. Ha a fánkok nem akarnak maguktól átfordulni, egy villával segíthetünk nekik. Mikor szép pirosak, egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor fahéjas porcukorral meghinthetjük, de nagyon finom lekvárral is.