Túróbomba
Túróbomba
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 8 dekagramm
    • liszt - 8 csapott mokkáskanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • baracklekvár - 1 darab

    Krémhez

    • túró - 40 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • mascarpone - 20 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • őszibarack konzerv - 1 doboz

    Elkészítés:

    1. A piskóta hozzávalóiból sütünk egy piskótalapot. A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük. A tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, és a túrókrém egy részével, majd szorosan feltekerjük, és kb 1 órára a hűtőbe tesszük. A lecsöpögtetett barackokat kockára vágjuk, és belekeverjük a maradék krémbe. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk, és a kb 1 cm-re felszeletelt piskótaszeletekkel szorosan kibéleljük. Ezek után beletöltjük a barackos krémet, és a tetejét is lefedjük a piskótával. Ismét a hűtőben pihentetjük kb 2 órát. Egy tálcára borítva tálaljuk. Nem szükséges különösebben díszíteni, hisz a látvány így is lenyűgöző lesz. Ha csokis piskótaalappal készítjük, még mutatósabb.