Túró rudi golyó fruktózzal és édesítőszerrel recept.
A tejjel, a búzadarával és a 25 szem édeskével tejbegrízt főzünk. Az édeskét akkor tesszük a tejbe, mikor kellően forró hozzá, hogy fölpezsegjen, és utána adjuk hozzá a búzadarát.
Egy tiszta ruhával letakarjuk a tejbegrízes edényt és hagyjuk kidermedni.
Ha a tejbegríz kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a két evőkanál fruktózt és a túrót, és összegyúrjuk homogén állagúra.
Kb. 30 db golyócskát formázunk a masszánkból, és amíg a csokoládémázat elkészítjük, addig hűtőbe tesszük őket.
Elkészítjük a csokoládémázat:
Összekeverjük a kakaóport és a fruktózt. Ráöntjük a vizet, és kicsi lángon összeolvasztjuk őket. Ha elolvadta fruktóz, akkor hozzáadjuk az előzőleg kis kockákra vágott margarint, és elolvasztjuk a csokiban, közben kevergetve.
Ha kész a csokoládémáz, egy csészébe töltjük, és a golyókat belemártogatjuk. A kész mázas golyókat kb. 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen rajtuk.