Feltöltve:

Tükrös karfiolleves daragaluskával

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

karfiol50 dekagramm
sárgarépa1 darab
közepes petrezselyemgyökér1 darab
közepes vöröshagyma1 darab
Knorr Zöldségleveskocka2 darab
zellerzöld1 csokor
petrezselyemzöld1 csokor
étolaj2 evőkanál
Őrölt bors ízlés szerint darab

daragaluska

tojás2 darab
lágy Rama sütőmargarin50 gramm
búzadara100 gramm
Delikát ételízesítő2 csapott mokkáskanál
szerecsendió1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük el a tojásokat a puha, de nem felolvasztott margarinnal. Adjuk hozzá a búzadarát és a Delikátot vagy sót, a szerecsendiót. Keverjük jól el és pihentessük a hűtőben minimum 30 percig, de ne tovább, mint 1.5 óra.

  2. 2. lépés

    Hámozzuk meg a sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát. A zöldségeket vágjuk szeletekre, a hagymát hagyjuk egészben. 2 ek olajon, lassú tűzön pirítsuk, pároljuk a szeletelt zöldségeket 2-3 percig. Ezalatt a karfiolt szedjük rózsáira.

  3. 3. lépés

    A megpirult zöldségeket öntsük fel bő 1 liter vízzel, adjuk hozzá a karfiolt, az egészben hagyott hagymát, a fehér cérnával kis csokorba kötött zeller és petrezselyemzöldet. Forraljuk fel és adjuk hozzá a leveskockákat. Főzzük 15 percig.

  4. 4. lépés

    Forraljunk kb. 1 liter vizet a daragaluskához, enyhén sózzuk. A masszából formáljunk gombócokat vagy galuskákat és gyöngyözően forró, enyhén sós vízben főzzük 10-15 percig.

  5. 5. lépés

    Vegyük ki a levesből a csokorba kötött zöldségeket, egész hagymát. Kóstolás után utóízesítsük sóval, Delikáttal, őrölt borssal. Tálaljuk a megfőtt daragaluskával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tejfölös karfiolleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Magyaros karfiolleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Karfiolleves

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0

Karfiolleves mentával

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karfiolleves zöldséggel

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejfölös karfiolleves

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0