1. lépés
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport. A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük. A krémhez a tejszínt egy lábasba öntjük. Beletördeljük a csokoládét, és lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, teljesen kihűtjük. A hideg csokoládés tejszínt (esetleg habfixáló hozzáadásával) kemény habbá verjük. A piskótát három-négy részre vágjuk. Az egyes rétegeket megkenjük a tejszínkrémmel, úgy, hogy a torta tetejére is maradjon.
Hozzászólások