liszt | 25 dekagramm |
kakópor | 2.5 dekagramm |
szobahőmérsékletű vaj vagy margarin | 25 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tojásfehérje | 2 darab |
só | 1 csipetnyi |
fehér csoki | 5 dekagramm |
étcsoki | 5 dekagramm |
tejcsoki | 5 dekagramm |
A vajat vagy a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk. A háromféle csokit nagyobb darabokra vágjuk, és összevegyítjük.
A masszából egy hengert formálunk (pontosabban valami hasonlót), majd alufóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megdermedt rúdat kivesszük a hűtőből, és éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Hozzászólások