Tricolor recept.
A tojásokat jól megmossuk és kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény cukrászhabot verünk a cukor 2/3-ad részével. Ez a művelet 15 percet vesz igénybe géppel. Ha a fehérjével megvagyunk rakjuk hűtőbe és a keverőt a sárgájába téve elkezdjük keverni, majd a cukor maradék 1/3 át belerakjuk. A sárgája is 10 percet vesz igénybe.
Ha ezzel is megvagyunk a lisztet elfelezzük és óvatosan a fehérjével egyneműsítjük, majd a sárgájával is összekeverjük a lisztet. Ezután a fehérjét összedolgozzuk a sárgájával.
Fogunk még két nagyobb tálat és egy merőkanállal 3 fele osztjuk a tésztát. Ha megvagyunk fogjuk a piros és zöld színezéket és beszínezzük az egyik majd a másik tésztát is.
Fogunk egy tortaformát és a sütőpapírból akkora darabot (3 egyformát) vágunk ki, hogy még ki is lógjon belőle (így egyszerűbb lesz kivenni a tésztát ha elkészült).
A sütőt 180 fokra állítjuk és ha bemelegedett berakjuk az első adagot sülni. Ez kb 15 perc. Ha megvagyunk kivesszük a sütőből és kivesszük egy deszkára. Megfogjuk a papírt és egy hirtelen mozdulattal megfodítjuk, majd lehúzzuk a papírt és egy tányérra helyezzük a tortalapot. A másik kettővel is így járunk el.
Miközben a lapok sülnek elkészítjük a bevonómasszát. Ha megvannak a lapok elkészítjük a vanília pudingot a papírján leírt módon. A csokikrémet betesszük mikróba olvadni, hogy kenhetőbb legyen. A piros és fehér lap közé kenjük a vanília pudingot és a fehér és zöld közé a csoki masszát. Ha megvagyunk fogjunk egy nagyobb tányért, amekkora még befér a hűtőbe és jó vastagon öntsük rá a bevonót. Ha elkészült egy éjszakára bent hagyjuk a hűtőbe, hogy minden töltelék és a bevonó összeérjen megdermedjen.