Tradícionális lengyel karácsonyi mártás
Tradícionális lengyel karácsonyi mártás
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • citromlé - 3 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • mazsola - 40 gramm
  • hagyma - 50 gramm
  • mézeskalács - 50 gramm
  • Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült leves - 1 darab
  • mandulaszeletek - 40 gramm
  • száraz vörös bor - 150 milliliter

Elkészítés:

  1. Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk meg a margarinon. Adjuk hozzá a másik serpenyőben megpirított lisztet és alaposan keverjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a Knorr húslevest, a mézeskalácsot és forraljuk fel. A mézeskalácsnak teljesen szét kell esnie.
  3. Öntsük bele a bort, ízesítsük cukorral és citromlével.
  4. Tegyük bele a mandulaszeleteket és a mazsolát, forrósítsuk fel és keverjük össze.