Rama Vajas Íz | 50 gramm |
---|---|
citromlé | 3 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
mazsola | 40 gramm |
hagyma | 50 gramm |
mézeskalács | 50 gramm |
Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült leves | 1 darab |
mandulaszeletek | 40 gramm |
száraz vörös bor | 150 milliliter |
Tradícionális lengyel karácsonyi mártás a Szószok kategóriában
Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk meg a margarinon. Adjuk hozzá a másik serpenyőben megpirított lisztet és alaposan keverjuk össze.
Adjuk hozzá a Knorr húslevest, a mézeskalácsot és forraljuk fel. A mézeskalácsnak teljesen szét kell esnie.
Öntsük bele a bort, ízesítsük cukorral és citromlével.
Tegyük bele a mandulaszeleteket és a mazsolát, forrósítsuk fel és keverjük össze.