Feltöltve:

Tóthék Rákóczi túrósa

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor16 dekagramm
tojásfehérje8 darab
citrom1 darab
tojássárgája1 darab
tejföl1 dl
sütőpor1 csomag
kristálycukor12 dekagramm
Ráma12 dekagramm
finomliszt25 dekagramm

krem

tojássárgája4 darab
zsemlemorzsa9 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor20 dekagramm
tehéntúró75 dekagramm

Tóthék Rákóczi túrósa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a Ramát, a cukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Ezután rászórjuk a zsemlemorzsát, megkenjük a túrós töltelékkel, majd visszatéve a sütőbe készre sütjük. A tojások fehérjéjét a porcukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kész süteményre. A langyos sütőbe épp csak addig tesszük vissza a tepsit, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére. Krém: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meg a vaníliás cukorral, azután jól összedolgozzuk az áttört túróval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem