Toszkán csokoládétorta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • durvára vágott pisztácia

-

  • csokoládé (vagy más jó minőségű tejcsokoládé) - 20 dekagramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • barnacukor - 10 dekagramm
  • vaj vagy sütőmargarin - 20 dekagramm
  • rum - 0.5 dl
  • tojás - 6 darab

Elkészítés:

  1. A csokoládét felolvasztjuk, aztán hozzákeverjük a vajat vagy sütőmargarint. Robotgép habverőjével beledolgozzuk a csokiba a cukrot, a rumot és a tojásokat. Aztán egy kanállal belekeverjük a lisztet is. A tésztát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott, vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon, tűpróbáig sütjük. Amikor megsül, a sok csokoládétól a közepe még lágy. Kihűtve tálaljuk. A legfinomabb tejszínhabbal, vagy fagylalttal.