Tortilla tekercsek paprikával töltve
Tortilla tekercsek paprikával töltve
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • búza tortilla lap - 4 darab
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 darab
  • sárga kaliforniai paprika - 2 darab
  • piros kaliforniai paprika - 2 darab
  • víz - 2 evőkanál
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • koriander zöld - 1 csokor
  • cheddar sajt - 50 gramm
  • paradicsom püré - 2 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • római kömény - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A paprikát és hagymát vágjuk szeletekre, a koriandert vágjuk finomra.
  2. Forrósítsunk olajat egy nagyobb serpenyőben. Pirítsuk meg a zöldségeket a fokhagymával együtt.
  3. Adjuk hozzá a római köményt és pirítsuk tovább pár percig.
  4. Adjuk hozzá a Knorr levesalapot, sűrített paradicsomot és 2 ek vizet. Jól keverjük össze, pirítsuk tovább. Majd hagyjuk kissé hűlni.
  5. Végül adjuk még hozzá a reszelt sajtot és a koriander zöldet is.
  6. Töltsük meg a tortilla lapokat, majd jó szorosan tekerjük föl őket. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg ropogósra minden oldalát. Majd vágjuk fel őket kisebb darabokra és tűzzük össze őket fogpiszkálóval.
  7. Tálalhatjuk akár hidegen, akár melegen, kedvenc szószunkkal.