Tortilla spanyol paradicsom szósszal
Tortilla spanyol paradicsom szósszal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 1 darab
  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 4 darab
  • petrezselyemzöld - 2 csipetnyi
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • olaj - 60 milliliter
  • tej - 50 milliliter
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 0.5 kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • olajbogyó - 10 darab
  • paprika - 1 darab
  • fekete őrölt bors - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a burgonyát és szeleteljük karikákra. Pucoljunk meg 1 fej hagymát és vágjuk csíkokra.
  2. Egy nagy, széles serpenyőben olajon süssük puhulásig a burgonyát és a hagymát. A sütés vége felé adjuk hozzá az összevágott fokhagymát és tegyük félre kihűlésig.
  3. A tojást és a tejet keverjük össze egyenletes folyadékká. Vágjuk apróra a petrezselymet és adjuk hozzá a tojásos tejhez ízlés szerint borsot, és a Knorr Delikáttal együtt, majd keverjük el.
  4. A tojásos masszát öntsük a burgonyához. Lassú tűzön lassan melegítsük át. Ha az alja megpirul, óvatosan fordítsuk meg a tortillát és addig süssük, amíg a tojások teljesen el nem készülnek.
  5. Készítsük el a szószt: 1 fej hagymát, a paprikát és a chili paprikát kockázzuk fel. Süssük olívaolajon addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, olajbogyót, babérlevelet és ízlés szerint borsot. Addig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A meleg tortillát vágjuk háromszögekre és szósszal leöntve tálaljuk.