chili paprika | 1 darab |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
tojás | 4 darab |
petrezselyemzöld | 2 csipetnyi |
olívaolaj | 3 evőkanál |
olaj | 60 milliliter |
tej | 50 milliliter |
babérlevél | 1 darab |
fokhagymagerezd | 3 darab |
burgonya | 0.5 kilogramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
olajbogyó | 10 darab |
paprika | 1 darab |
fekete őrölt bors | 1 teáskanál |
Tortilla spanyol paradicsom szósszal a Előételek kategóriában
Hámozzuk meg a burgonyát és szeleteljük karikákra. Pucoljunk meg 1 fej hagymát és vágjuk csíkokra.
Egy nagy, széles serpenyőben olajon süssük puhulásig a burgonyát és a hagymát. A sütés vége felé adjuk hozzá az összevágott fokhagymát és tegyük félre kihűlésig.
A tojást és a tejet keverjük össze egyenletes folyadékká. Vágjuk apróra a petrezselymet és adjuk hozzá a tojásos tejhez ízlés szerint borsot, és a Knorr Delikáttal együtt, majd keverjük el.
A tojásos masszát öntsük a burgonyához. Lassú tűzön lassan melegítsük át. Ha az alja megpirul, óvatosan fordítsuk meg a tortillát és addig süssük, amíg a tojások teljesen el nem készülnek.
Készítsük el a szószt: 1 fej hagymát, a paprikát és a chili paprikát kockázzuk fel. Süssük olívaolajon addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, olajbogyót, babérlevelet és ízlés szerint borsot. Addig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A meleg tortillát vágjuk háromszögekre és szósszal leöntve tálaljuk.