Tortilla pácolt lazaccal
Tortilla pácolt lazaccal
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • avokádó - 1 darab
  • Hellmann's majonéz - 100 gramm
  • Globus Ketchup - 100 gramm
  • tortilla lap - 4 darab
  • jégsaláta levél - 4 darab
  • lazacfilé - 300 gramm
  • szójaszósz - 3 evőkanál
  • méz - 3 evőkanál
  • szezámolaj - 2 evőkanál
  • reszelt gyömbér - 1 teáskanál
  • koriander zöld - 1 csokor
  • chili paprika - 0.5 darab

Elkészítés:

  1. A szójaszószt keverjük össze a gyömbérrel, a felaprított chilivel, mézzel, szezámolajjal. Vágjuk a lazacot vastagabb csíkokra és tegyük 24 órára ebbe a pácba.
  2. A ketchupot, majonézt és koriandert keverjük össze.
  3. Ezzel a szósszal kenjük be a tortilla lapokat. Erre helyezzük a saláta leveleket és a meghámozott avokádóból vágott szeleteket. Végül tegyük rá a marinált lazacot is.
  4. Tekerjük fel jó szorosan a tortillákat.
  5. Grillezzük meg a szendvicseket egy grillserpenyőben, vagy sima serpenyőben. Tálaljuk a maradék majonézes szósszal.