Tornyocska
Tornyocska
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 30 dekagramm
  • darált dió - 20 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • kakaópor - 4 dekagramm
  • rum - 5 cl
  • kávé - 2 adag
  • Rama laktózmentes margarin - 20 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • Liszt - 2 evőkanál
  • kerek háztartási keksz - 40 darab

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: 30 dkg darált kekszet, 20 dkg darált diót, 20 dkg porcukrot, 4 dkg kakaóport, 0,5 dl rummal és kétszemélyes kávéval. Kicsit behűtjük.
  2. A krémhez a 20 dkg margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral.
  3. A tejet és a lisztet összefőzöm úgy, ahogyan a pudingot.
  4. Utóbbi kettőt összekeverem, ha a "puding" lehűlt.
  5. A lehűlt tésztát a torony formába nyomkodom, megtöltöm a krémmel és kicsúsztatom belőle. (forma kapható háztartási vagy 100 ft-os boltban) Mindegyik talpára 1-1 háztartási kekszet teszek.