tepertő (ledarálva) | 15 dekagramm |
---|---|
liszt | 25 dekagramm |
Ráma | 2 dekagramm |
élesztő | 2.5 dekagramm |
tej | 1 dl |
cukor | 1 teáskanál |
tojássárgája | 1 darab |
tejföl | 1 evőkanál |
só | 1.5 teáskanál |
tojás | 1 darab |
---|
Töpörtyűs pogi recept.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a Ramát. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojássárgát és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megkenjük a tetejüket tojással. 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.