Tonhalas rizssaláta
Tonhalas rizssaláta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • apróra vágott koriander - 1 csokor
  • citrom leve - 1 darab
  • olíva olaj - dl
  • joghurt - 1 darab
  • fokhagyma - 3 darab
  • bagett - 1 darab
  • kecskesajt - 10 dekagramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • koktél paradicsom - 20 dekagramm
  • piros chilipaprika - 1 darab
  • fehér, hosszúszemű rizs - 15 dekagramm
  • Knorr Kerti Salátaöntet por - 1 csomag
  • konzerv tonhal - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Knorr Házias Tyúkhús Levesalap-al ízesített vízben főzzük puhára a rizst. Ha megfőtt szűrjük le, hűtsük ki és a felhasználásig együk félre.
  2. A vékonyra szeletelt fokhagymát olivaolajon pirítsuk meg, tegyük félre hogy az olajban hűljön ki.
  3. A paprikát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára, a paradicsomokat vágjuk negyedekbe. A tonhalról öntsük le a levét.
  4. A rizst keverjük össze a darabolt zöldségekkel, a tonhallal és az olajos fokhagyma szeletekkel. A Knorr Kerti Salátaöntet alapot keverjük össze egy kevés vízzel és az olíva olajjal. A chilit, az apróra vágott koriandert keverjük össze citromlével és adjuk az öntethez. A megtálalt rizst locsoljuk meg az öntettel. A salátát díszítsük paradicsommal és a kecskesajttal. Remekül illik hozzá a friss bagett.