Tonhalas - avokádós tésztasaláta
Tonhalas - avokádós tésztasaláta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • bors - 1 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • cukor - 1 csipetnyi
  • zöldhagyma - 0.5 csokor
  • mustár - 1 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • avokádó - 1 darab
  • retek - 1 csokor
  • Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült leves - 6 evőkanál
  • fusilli tészta - 300 gramm
  • konzerv tonhal saját levében - 1 darab
  • fűszeres ecet - 1 evőkanál
  • marinált csiperke gomba - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Forró sózott vízben főzzük meg a tésztát. Szűrjük le és tegyük félre kihűlni.
  2. Vágjuk a gombát vékony szeletekre, a retkeket negyedekre. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, vegyük ki a magját és vágjuk fel kockákra. Keverjük össze a többi alkotórésszel.
  3. Adjuk hozzá a tonhalat és az aprított petrezselyem zöldet.
  4. A Knorr tyúkhúsleves-kockából készített alapléből az ecettel és a mustárral készítsünk öntetet. Fűszerezzük ízlés szerint, keverjük össze a többi alkotórésszel és a tésztával, így tálaljuk fel.