Tonhal mediterrán módra
Tonhal mediterrán módra
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • póréhagyma - 10 dekagramm
  • cukkini - 1 darab
  • gomba - 10 dekagramm
  • száraz fehérbor - 2 dl
  • rozmaring - 1 teáskanál
  • Knorr mediterrán rakott zöldésg Rafinéria Alap - 1 csomag
  • közepes padlizsán - 2 darab
  • fagyasztott tonhalfilé - 80 dekagramm
  • extra szűz olívaolaj - 1 dl

Elkészítés:

  1. A halfilét 10 dkg-os szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A pórét és cukkinit karikára, a padlizsánt, paradicsomot és gombát kockákra vágjuk.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a pórét, gombát, padlizsánt, cukkinit és paradicsomot, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, majd felöntjük fehérborral és együtt pároljuk.
  4. A halszeleteket elősütjük kevés olajon, majd tepsiben lerakjuk, ráöntjük a ragut és meglocsoljuk az Alappal.
  5. Forró sütőbe tesszük, és 20 perc alatt összesütjük.
  6. Tálaláskor óvatosan, konyhai lapát segítségével a tányérra emeljük a tepsis halat, majd friss bagettel és a főzéshez használt fehérborral kínáljuk.