Feltöltve:

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával

timer 180
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
majoránna1 teáskanál
tojás1 darab
bors1 teáskanál
olaj1 dl
savanyú káposzta50 dekagramm
sertéshús50 dekagramm
liszt3 evőkanál
Delikát ételízesítő2 teáskanál
rizs15 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
oldalas30 dekagramm
savanyú káposztafej1 kilogramm

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 1. lépés képe

A füstölt oldalasokat feltesszük főni kuktában annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kb. 30 perc alatt fő meg. A levét eltesszük és tálalásig meleg helyen tartjuk.

2. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 2. lépés képe

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.

3. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 3. lépés képe

Az alaposan megmosott rizst összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a dinsztelt hagymával és az ízlés szerinti fűszerekkel.

4. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 4. lépés képe

A fejes káposztát óvatosan leveleire szedjük, ha szükséges, átmossuk. Legfinomabb a zöld színű, az mindig nagyon vékony levelű. A káposztalevelek középső, vastag erét kivágjuk, a levelek, illetve a leendő töltelék nagyságának megfelelően elvágjuk úgy, hogy megfelelő méretű részeket kapjunk. A káposztalevelekbe kb. egy tojásnyi adag tölteléket csomagolunk bele. Aki a nagyobb tölteléket szereti, az nyugodtan készíthet nagyobbakat, több töltelékkel. Legegyszerűbb simán feltekerni és a két végét óvatosan belenyomni, hogy ne essen szét.

5. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 5. lépés képe

A főzőedényt kibéleljük a bőrökkel, erre jönnek majd szépen sorban a töltelékek. Felöntjük annyi Delikátos vízzel, hogy ellepje. Ehhez felhasználjuk a füstölt oldalas levének egy részét is. Előmelegített sütőben letakarva 150-200 fokon kb. 2 óráig pároljuk. A főzés során elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell, mivel a rizs kétszeres mennyiségű vizet szív fel.

6. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 6. lépés képe

Az apró káposztát szükség esetén átmossuk, majd kb. 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Feltesszük főni megfelelő mennyiségű Delikátos vízben. A füstölt oldalasok levéből is tegyünk hozzá. Kb. 30-40 percig főzzük.

7. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 7. lépés képe

A lisztből és az olaj megmaradt részéből rántást készítünk, ha már szép halványbarnás, félrehúzzuk a tűzről és kevés pirospaprikát szórunk bele. Hideg vízzel simára keverjük, majd az apró káposztát berántjuk vele. Pár percig még forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

8. lépés

Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával elkészítés 8. lépés képe

Tálaláskor a vágott káposztát, a töltelékeket szépen elrendezzük, a tetejét tejföllel meglocsoljuk és a feldarabolt oldalassal körítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem