Feltöltve:

Töltött túrókalács

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
friss élesztő3 dekagramm
cukor8 dekagramm
tojássárga2 darab
langyos tej1 dl
Ráma4 dekagramm

Töltelékhez

túró50 dekagramm
tojás2 darab
citrom1 púpos evőkanál
mazsola2 evőkanál
cukor18 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
Ráma5 dekagramm
zsemlemorzsa5 evőkanál

A gyúráshoz

tej3 dl

Elkészítés

1. lépés

A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha Ramával összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy Ramával kikent nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem