Töltött tésztatekercs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • leveles tészta - 50 dekagramm
    • liszt - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • porcukor - 1 darab

    Töltelékhez

    • vanília ízű pudingpor - 2 csomag
    • víz - 5 dl
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojásfehérje - 3 darab
    • vaníliás cukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A leveles tésztát a belisztezett munkalapon nyújtsuk ki 50x30 cm-re, majd vágjuk fel 10x10 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére helyezzünk átlósan egy-egy habrolóformát. A szabadon maradt, egymással szemben fekvő tésztasarkokat kenjük be a felvert tojással, hajtsuk egymásra a forma felett, és középen nyomjuk össze. A tekercseket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 20 percig, a 180 fokra előmelegített sütőben. Kissé hagyjuk hűlni, majd húzzuk le a süteményeket a sablonról, és hűtsük ki azokat. A töltelékhez a vanília ízű pudingport keverjük simára egy kevés vízzel, a maradék vizet öntsük egy lábasba. Adjuk hozzá a pudingot, és rövid idő alatt főzzük krémmé. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a forró pudinghoz keverjük. Időnként megkeverve kihűtjük. A nyomózsákba kanalazott masszát nyomjuk a tekercsek belsejébe. Tálalás előtt a tekercsek tetejét szórjuk meg porcukorral.