Feltöltve:

Töltött tejszelet házilag

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tej250 milliliter
lapzselatin (vagy másfél csomag zselatinpor)2 csomag
liszt30 gramm
citrom reszelt héja1 darab
rumaroma1 pár csepp
vaníliás cukor2 csomag
1 csipetnyi
cukor60 gramm
tejszín200 púpos kávéskanál

-

tojás4 darab
sütőpor0.5 csomag
Ráma100 gramm
1 csipetnyi
reszelt citromhéj1 darab
cukor150 gramm
étkezési keményítő100 gramm
liszt100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha Ramát, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét. Ramával kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 170 °C-on sütöm, kb 35 percig. 200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben, majd azt a felforrt tejhez keverem. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarva hagyom kihűlni. Ezután hozzákeverek minden mást, (a zselatint kevés langyos vízben állni hagytam pár percig és úgy adtam hozzá), a végén pedig hozzáadom a keményre vert tejszínt is. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük, majd hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem