Töltött pizza
Töltött pizza
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • csiperke gomba - 0.5 kilogramm
    • vöröshagyma - 1 darab
    • sonka - 20 dekagramm
    • paradicsom - 2 darab
    • reszelt sajt - 15 dekagramm
    • bazsalikom - 1 darab

    A tetejére

    • reszelt sajt - 15 dekagramm
    • olívaolaj - 1 darab

    A tésztához

    • finomliszt - 0.5 kilogramm
    • só - 0.5 teáskanál
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • olívaolaj - 1 dl
    • langyos víz - 0.25 liter

    Elkészítés:

    1. A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, langyos vízzel összegyúrjuk, letakarjuk és a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk és két részre osztjuk.
    2. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél másfél cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük.
    3. A tölteléket rátesszük és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett tésztarészekre a felső lapot rányomkodjuk úgy, hogy összeragadjon.
    4. A töltelék elkészítése: olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük, oreganóval és bazsalikommal.
    5. A sütés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hűtött állapotban tesszük a pizzatésztára.
    6. Nagyon finom, ha marad is belőle nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is.