Feltöltve:

Töltött paprika kenyértésztában

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt1 kilogramm
tej1 dl
olaj1 dl
1 evőkanál
cukor1 evőkanál
porélesztő1 evőkanál

A töltelékhez

főtt rizs10 dekagramm
közepes paradicsom3 darab
fokhagyma3 gerezd
kocka sajt8 darab
reszelt sajt10 dekagramm
hosszúkás, duci étkezési paprika8 darab
fekete olajbogyó karikákra vágva10 dekagramm
zöld, magozott olajbogyó karikákra vágva10 dekagramm
csirkehús (maradék pörkölt is jó)25 dekagramm
só, bors, fűszerpaprika1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt (ha friss élesztőt használunk, azt előbb kevés tejben kis cukorral felfuttatjuk), 1 csapott evőkanál cukrot, olajat és annyi langyos tejet, hogy összedolgozva kissé ragacsos tésztát kapjunk. A duplájára kelesztjük.

  2. 2. lépés

    A paprikákat jól megmossuk, hosszában bevágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen! Enyhén besózzuk a belsejüket.

  3. 3. lépés

    Közben serpenyőben kevés vajat olvasztunk, hozzáadunk egy kis olajat és az apróra vágott csirkehúst megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá, majd belekeverjük a darabolt paradicsomot. Kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a zöld és fekete olajbogyót, a kétféle sajtot és a rizst. Levesszük a tűzről. Jól összekeverjük. Tálba öntjük az egészet, és egy kicsit hűlni hagyjuk.

  4. 4. lépés

    A kihűlt masszával megtöltjük a paprikákat.
    A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz. Kinyújtjuk fél cm vastagságú téglalapra, és hosszában kétujjnyi csíkokra vágjuk. Kézbe fogunk egy paprikát és az aljától kezdve rátekerünk egy tésztacsíkot. Ha kevés lenne egy, akkor természetesen egy másik tésztacsíkot is rátekerünk. Minden paprikát szépen beburkolunk így. Sütőpapíros tepsibe fektetjük őket. Egy egész tojást egy evőkanál tejjel elkeverünk, picit sózzuk és ezzel kenjük le a paprikákat.

  5. 5. lépés

    Szezámmaggal megszórjuk a tetejüket, és 190-200 fokon szép, arany barnára sütjük őket. Ha egy keveset hültek, szépen szeletelhetőek is!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0