Töltött lángos
Töltött lángos
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • élesztő - 3 dekagramm
  • tej - 0.5 liter
  • liszt - 1 kilogramm
  • tejföl - 2 dl
  • só - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
  2. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot.
  3. "Becsomagolom", majd forró olajban, frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.
  4. Fokhagymával, tejföllel és sajttal megszórva is nagyon finom.