Feltöltve:

Töltött krokodil

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

gomba25 dekagramm
póréhagyma (kb. 10 cm hosszú darab)1 darab
tojás4 darab
1 darab
bors1 darab

A tésztához

finomliszt50 dekagramm
cukor1 teáskanál
1 teáskanál
élesztő1 kocka
tej2.5 dl
Globus Majonéz1 dl

A kenéshez

tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a tölteléket készítettem el, hogy kihűljön, mire tölteni kell a krokodilt. A gombát a póréhagymán megdinszteltem, a kockákra vágott kemény tojásokat is beleforgattam a raguba, sóztam, borsoztam, majd egy nyers tojással összefogtam a masszát. Tésztát dagasztottam, majd 1 órát kelesztettem. A tésztát lisztezett sütőpapíron kb. 50x35 cm nagyságú téglalappá nyújtottam, a vastagsága kb. 1 cm lesz. Egy derelyevágó segítségével bevagdostam a hajtásokat. Ezután a krokodil gyomrába töltöttem a már kihűlt tölteléket. Minden ráhajtott tészta tetejét vékonyan megkentem felvert tojással, ennek köszönhetően összetapadtak a hajtások. A maradék tésztából szemöldököt, és szemgolyókat, lábakat formáztam. Az egészet ismét lekentem tojással, és megszórtam magokkal, (ez volt a folyóban lévő moszat). Elmelegített sütőben (170 fokon), 30 perc alatt készre sütöttem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem