tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
kristálycukor | 25 dekagramm |
darált dió, vagy mák | 25 dekagramm |
rum | 2 kupica |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
tejföl | 5 evőkanál |
szalatka | 1 csipetnyi |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
só | 1 kevés |
Töltött kosárkák recept.
A tésztához valókat egy tálban puhán összegyúrom és 10 percig pihentetem. Ez alatt egy másik tálban a tojásfehérjét habbá verem, simára keverem a cukorral, hozzáadom a rumot, végül a diót. A pihentetett tésztából apró kosárkákat formálok, (én formákat bélelek ki a tésztával) és ebbe töltöm a habos tölteléket. A sütőben lassú tűznél 15 percig sütöm. Sütés után porcukorral szórom meg.