Feltöltve:

Töltött kosárka

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
tojás2 darab
1 csipetnyi

Krémhez

vaníliás pudingpor3 csomag
cukor22 dekagramm
víz9 dl
tojásfehérje3 darab

Díszítéshez

növényi tejszínhab2 dl
csokoládé5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk és vékonyan kibéleljük vele a kosárformákat. Az alját villával megszurkáljuk és babot teszünk bele, hogy ne jöjjön fel. Így sütjük meg. Krém: a cukorból 5 kanállal a 3, vagy 4 tojásfehérjébe teszünk, amit kemény habbá verünk. A vízben megfőzzük a vaníliás pudingot a maradék cukorral. A habot a még forró pudingba keverjük, egy hablapáttal a legegyszerűbb. Nem verjük, csak szépen kevergetjük, alulról felfelé lapátoljuk. Fontos, hogy még forró legyen a puding. Kicsit hagyjuk a krémet hűlni és megtöltjük a kosárkákat. Teljes kihűlés után tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem