Feltöltve:

Töltött habcsók

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A habcsókokhoz

tojásfehérje4 darab
citromlé2 teáskanál
cukor25 dekagramm
liszt1 teáskanál

A töltelékhez

étcsoki30 dekagramm
konyak3 cl
erős eszpresszó1 pohár
tojás5 darab
vaníliás cukor3 evőkanál
hűtött tejszín12.5 dekagramm
cukor5 dekagramm
csokoládéreszelék a díszítéshez1 kevés

Töltött habcsók a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét a citromlével együtt kemény habbá verjük, majd apránként belekeverjük a cukrot is. A masszához hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. két centiméteres félgömböket nyomunk.

2. lépés

Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton, 50 percig szárítjuk, közben a sütő ajtaját fakanállal kitámasztjuk.

3. lépés

A töltelékhez az étcsokit összedaraboljuk, majd a konyakkal és a kávéval elkeverve vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral együtt addig keverjük, amíg habos nem lesz. A behűtött tejszínt szintén felverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a cukrot.

4. lépés

A tojássárgás masszát az olvasztott csokoládéval vegyítjük, és az egészet habverővel jól átkeverjük. Ezután belekanalazzuk a tejszínt, és habverővel megint utána keverünk. A felvert fehérjehabot is óvatosan hozzáadjuk, majd a krémet nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kb. harminc pöttyöt nyomunk belőle.

5. lépés

Legalább két órára hűtőbe tesszük. A habcsókok felét megkenjük a csokoládépöttyökkel, majd tetejükre kicsit ferdén egy-egy újabb habcsókot illesztünk. Enyhén összenyomjuk őket, és csokoládéreszelékkel megszórva azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem