Feltöltve:

Töltött fánk

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt24 dekagramm
tej6 dl
tojás3 darab
tojásfehérje5 darab
kristálycukor17.5 dekagramm
Ráma3 dekagramm
porcukor1 darab
olaj1 darab
1 darab
citrom lereszelt héja1 darab
kakaópor4 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A krémhez a tojások sárgáját 12,5 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 10 dkg lisztet és a kakaót, majd lassan hozzáöntünk 5 dl hideg tejet. Kikeverjük, majd az egészet átöntjük egy lábasba, lassú tűzön a forrástól számított 5 percig főzzük a krémet, majd kihűtjük. A tésztához a maradék tejet felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a Ramát, egy csipet sót, a kristálycukrot, a citromhéjat, és az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék lisztet, és addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Ezután szaggassuk evőkanállal bő, forró olajba a fánkokat, és süssük őket aranybarnára, majd konyhai törlőpapírra szedjük ki. A kihűlt csokikrémet tegyük nejlonzacskóba, a zacskó sarkát lyukasszuk ki. A fánkokba az ujjunkkal fúrjunk egy-egy kis lyukat, és töltsünk bele kevés krémet. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem