Feltöltve:

Töltött tök tésztával és hússal

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
sajt20 dekagramm
darált hús65 dekagramm
tök2 darab
csavart tészta15 dekagramm

Töltött tök tésztával és hússal recept.

Elkészítés

1. lépés

A hagymát apróra vágjuk.

2. lépés

A zsenge tököket megpucoljuk, hosszába félbe vágjuk , majd a magokat - ha van - kikaparjuk egy kanál segítségével.
Majd megsózzuk a belsejüket és egy tálcára a sózott felükkel lefelé rátesszük.

3. lépés

A hagymát kevés margarinon üvegesre pírtjuk, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig sütjük.
Ezután felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. lépés

Miközben a húst feltettük főni a tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és fedő alatt tároljuk még fel nem használjuk.

5. lépés

Miután kész a hús, egy részét a kivájt tökök belsejébe tesszük és a maradék húst pedig a kifőtt tésztával összekeverjük.

6. lépés

Egy akkora tepsit vékonyan kimargarinozunk amiben a tökök elférnek.

7. lépés

A tepsi aljára tesszük a húsos tésztát és erre "ültetjük" a hússal megrakott tököket. Megszórjuk reszelt sajttal.

8. lépés

160-170 fokon 45-50 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem