Töltött tök tésztával és hússal recept.
A hagymát apróra vágjuk.
A zsenge tököket megpucoljuk, hosszába félbe vágjuk , majd a magokat - ha van - kikaparjuk egy kanál segítségével.
Majd megsózzuk a belsejüket és egy tálcára a sózott felükkel lefelé rátesszük.
A hagymát kevés margarinon üvegesre pírtjuk, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig sütjük.
Ezután felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Miközben a húst feltettük főni a tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és fedő alatt tároljuk még fel nem használjuk.
Miután kész a hús, egy részét a kivájt tökök belsejébe tesszük és a maradék húst pedig a kifőtt tésztával összekeverjük.
Egy akkora tepsit vékonyan kimargarinozunk amiben a tökök elférnek.
A tepsi aljára tesszük a húsos tésztát és erre "ültetjük" a hússal megrakott tököket. Megszórjuk reszelt sajttal.
160-170 fokon 45-50 percig sütjük.