Feltöltve:

Töltött tök kapor mártással

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tököt két felé vágjuk, a belét kikaparjuk, alaposan besózzuk, egy-két órára állni hagyjuk. Én rajta hagyom a héját, mert akkor sütés során jobban megőrzi "csónak" formáját.

  2. 2. lépés

    Egy nagy fej hagymát megpucolunk, kockákra vágunk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük.

  3. 3. lépés

    Ezután adjuk hozzá a darált húst, amivel addig dinszteljük tovább, míg a hús "kifehéredik"

  4. 4. lépés

    Ízlés szerint fűszerezzük sóval, majoránnával, borssal és fokhagymával, és a kapor felével (apróra vágva). 20 perc alatt készre főzzük. Nekem előző napról maradt egy kevés rizsem, így azzal nem kellett bajlódni, ha nincs kéznél, akkor kb. 10 dkg rizst megfőzünk, és ha elkészült, a húshoz keverjük.

  5. 5. lépés

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a két fél tököt belehelyezzük, majd megtöltjük a darálthúsos töltelékkel. Meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. .
    Előmelegített, forró sütőben (220 fokon) szép rózsaszínűre sütjük kb 35 perc alatt.

  6. 6. lépés

    7.Amíg sül a tök, elkészítjük hozzá a kapormártást (elengedhetetlen!!!): kevés olajon, kis vízzel felöntve megpároljuk a felaprított kaprot, majd felöntjük kb 1,5 dl tejjel/tejszínnel. Pár percig összerottyantjuk, majd egy nagykanál liszttel megszórjuk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik (ne hagyjuk becsomósodni. Kevés sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral fűszerezzük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem