Feltöltve:

Töltött tök kapor mártással

timer 80
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
tej1 dl
liszt1 evőkanál
kapor1 csokor
rizs10 dekagramm
darált hús40 dekagramm
tök1 darab

Elkészítés

1. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 1. lépés képe

A tököt két felé vágjuk, a belét kikaparjuk, alaposan besózzuk, egy-két órára állni hagyjuk. hagyjuk rajta a héját, mert akkor sütés során jobban megőrzi "csónak" formáját.

2. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 2. lépés képe

Egy nagy fej hagymát megpucolunk, kockákra vágunk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük.

3. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 3. lépés képe

Ezután adjuk hozzá a darált húst, amivel addig dinszteljük tovább, míg a hús "kifehéredik"

4. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 4. lépés képe

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, majoránnával, borssal és fokhagymával, és a kapor felével (apróra vágva). 20 perc alatt készre főzzük. Közben 10 dkg rizst megfőzünk, és ha elkészült, a húshoz keverjük.

5. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 5. lépés képe

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a két fél tököt belehelyezzük, majd megtöltjük a darálthúsos töltelékkel. Meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. .
Előmelegített, forró sütőben (220 fokon) szép rózsaszínűre sütjük kb 35 perc alatt.

6. lépés

Töltött tök kapor mártással elkészítés 6. lépés képe

Amíg sül a tök, elkészítjük hozzá a kapormártást: kevés olajon, kis vízzel felöntve megpároljuk a felaprított kaprot, majd felöntjük kb 1,5 dl tejjel/tejszínnel. Pár percig összerottyantjuk, majd egy nagykanál liszttel megszórjuk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik (ne hagyjuk becsomósodni. Kevés sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral fűszerezzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem