Töltött tök görögösen
Töltött tök görögösen
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • joghurt - 1 dl
  • rizs - 250 gramm
  • menta - 1 csokor
  • darált sertéshús - 500 gramm
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • fiatal tök - 2 darab

Elkészítés:

  1. A Knorr Gyros Rafinéria tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el a joghurttal és tegyük hideg helyre felhasználásig.
  2. Mossuk meg a rizst és tegyük fel annyi hideg, sós vízbe főni, hogy kb. 1 cm-re lepje el. Ha forr, vegyük le a lángot, fedjük le az edényt és főzzük készre kb. 12-15 perc alatt.
  3. Hámozzuk meg a tököket, vágjuk félbe, és vegyük ki a magjukat. Helyezzük őket egy tepsire, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük őket elő kb. 20 perc alatt. Készítsük megfelelően puhára őket, de ne túl puhára, hogy ne essenek szét.
  4. Míg a tök a sütőben van, készítsük el a tölteléket. A darált húst pirítsuk meg forró olajon, majd adjuk hozzá a Knorr tasak nagyobbik felében található fűszerkeveréket. Pirítva pároljuk a húst kb. 15-20 percig.
  5. Keverjük össze a húst a főtt rizzsel, frissen vágott petrezselyem zölddel és mentával. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a tököket, és helyezzük vissza őket a sütőbe kb. 10 percre.
  6. Ha készen vannak, akkor locsoljuk meg a tetejüket a joghurtos dresszinggel. Kifejezetten forró nyári napokon lehet egy finom ebéd, vagy vacsora ez a töltött tök.