Feltöltve:

Töltött sertésszűz

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma1 darab
burgonya1 kilogramm
füstölt kolbász15 dekagramm
paprika1 darab
sertésszűz2 darab
gomba konzerv15 dekagramm

Töltött sertésszűz a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A római tálat 15 percre hideg vízbe beáztatjuk . Ezalatt a húsokat megtisztítjuk a hártyáktól, majd egy éles késsel felszúrjuk a közepüket.

2. lépés

Az egyikbe belenyomjuk a kolbászt, a másikba beletöltjük a gombás tölteléket. Ehhez a vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk petrezselyemmel és ízesítjük.

3. lépés

A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágva a római tálba halmozzuk. Közé tesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot is. Kevés fűszerrel ízesítjük, majd a tetejére fektetjük a megtöltött húsokat. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük a tálat és hideg sütőbe tolva 1 órán keresztül 200 fokon puhára pároljuk.

4. lépés

A húsokat ekkor egy ecset segítségével vékonyan bekenjük kevés olajban elkevert barbecue- szósszal és visszatoljuk a sütőbe. Fedő nélkül kissé megpirítjuk.

5. lépés

A húsokat kitesszük egy deszkára és 15 percre alufóliával letakarva pihentetjük, majd felszeletelve a burgonya körettel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem