Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
zsemlemorzsa | 25 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 4 darab |
bors | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | dl |
tej | 3 dl |
sajt | 20 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
gomba | 20 dekagramm |
só | 1 teáskanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
csirkemáj | 20 dekagramm |
ásványvíz | 3 dl |
Töltött-rántott palacsinta a Desszertek kategóriában
A palacsinta elkészítése: a palacsinta hozzávalóit csomómentesen jól összekeverjük és fél óráig pihentetjük. Utána kisütjük és félretesszük a palacsintákat.
Közben a tölteléket elkészítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a Ramát, a vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Belerakjuk az apróra vágott májat, gombát és a többi hozzávalót, majd összesütjük azokat. Amikor majdnem kész, a sajttal és a tojással összefogjuk a tölteléket, végül készre sütjük azt.
Összeállítás: a palacsinták szélét körbe bekenjük felvert tojással, (ezt azért kell megtenni, hogy ne nyíljon ki, ha feltekerjük). Megtöltjük a töltelékkel, behajtjuk a két szélét és feltekerjük. Tesszük ezt mindaddig, amíg van palacsinta és töltelék. Bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük és tálaljuk.