Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 1 evőkanál
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 csomag
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 10 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tej - 5 dl
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • zsír - 2 evőkanál
  • zsemle - 10 darab
  • pecsenyekacsa - 2 kilogramm

Elkészítés:

  1. A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat. A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát. Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.
  2. A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.
  3. Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt. 160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.