Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon recept.
A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat.
A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát.
Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.
A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.
Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt.
160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.