Feltöltve:

Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon

timer 100
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa1 evőkanál
Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 csomag
vöröshagyma1 darab
tojás10 darab
petrezselyemzöld1 csokor
tej5 dl
fokhagymagerezd5 darab
zsír2 evőkanál
zsemle10 darab
pecsenyekacsa2 kilogramm

Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon recept.

Elkészítés

1. lépés

Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon elkészítés 1. lépés képe

A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat.
A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a szétzúzott fokhagymát.
Egy kicsit hűlni hagyjuk és a zsemlékhez keverjük. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és majorannával.

2. lépés

Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon elkészítés 2. lépés képe

A kacsát belülről és a bőre alatt amennyire engedi bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
Megtöltjük a töltelékkel. A többi tölteléket a sütőformába rakjuk amit előtte vékonyan kikenünk zsírral és megszórtunk zsemlemorzsával.

3. lépés

Ráhelyezzük a kacsát és lefedjük az edényt.
160 C fokos sütőben jó egy órát sütjük. Ha szükséges fedő nélkül még piríthatjuk pár percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem