Töltött paprika paradicsomszósszal
Töltött paprika paradicsomszósszal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • darálthús - 50 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • paradicsompüré - 400 gramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • rizs - 1 pohár
  • paprika - 12 darab

Elkészítés:

  1. Kicsumázzuk a paprikát és megmossuk a rizst.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pároljuk egy kevés olajon, majd pirospaprikát szórunk rá.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ételízesítővel, kis sóval, borssal és a tojással, majd a paprikákba töltjük. Fazékba rakjuk, annyi vízzel felengedjük ami ellepi.
  4. A paradicsomszószhoz olajból és lisztből rántást készítünk, pár percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, hogy épp elég sűrű legyen, ízesítjük pici sóval és cukorral.