Töltött paprika édesítővel
Töltött paprika édesítővel
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • liszt - 5 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • rizs - 12 dekagramm
  • paprika - 3 darab
  • kömény - 1 teáskanál
  • só - 2 teáskanál
  • paradicsomlé - 1 liter
  • sűrített paradicsom - 12 dekagramm
  • édesítőpor - 5 evőkanál

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a szószt. A paradicsomlevet és a paradicsompürét elkeverjük a porédesítővel, a leveskockákkal, a fél mk. őrölt köménnyel és ízlés szerinti őrölt borssal. Felöntjük 1 liter vízzel, majd felforraljuk.
  2. A töltelékhez kézzel összedolgozzuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt köményt, a rizst, a tojást és egy kevés őrölt borsot. Megtöltjük a paprikákat, a maradék töltelékből pedig gombócokat formálunk, majd beletesszük őket a forrásban lévő szószba.
  3. Amikor megpuhultak a gombócok és a paprikák, kiemeljük őket a szószból. Egy edényben elkeverjük a lisztet egy kevés tejjel, hozzáadunk kb 2 dl-t a paradicsomszószból és egy kézi habverő segítségével csomómentesre elkeverjük.
  4. Az elkészített habarást beleöntjük a szószba és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Visszatesszük bele a gombócokat és a paprikákat, majd felforraljuk.