Töltött paprika a Főételek kategóriában
A paprikákat alaposan megmossuk és a magházukat kivágjuk. Sós, lobogó vízben előfőzzük a paprikákat kb. 4 perc alatt, majd tálcára téve hagyjuk hűlni. Erre azért van szükség, hogy töltéskor ne repedjen meg a paprika húsa, könnyebben lehessen tölteni. Amikor az összes paprikát előfőztük, a főző vizet ne borítsuk ki, később szükség lesz még rá!
A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is. Először fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált paprikát és a paprikakrémet. Végül az őrölt pirospaprikát, de ezt éppen hogy el kell keverni és már le is kell venni a gázról, mert megég és keserű lesz.
A darált húshoz adjuk a megmosott rizst és a hagymás keveréket és egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük. Vigyázzunk, mert még nagyon meleg!
A fakanál segítségével betöltjük a paprikákat. Nem kell sokat beletölteni egy paprikába, mert hagyni kell helyet a rizsnek főlés közben.
Egy vastag aljú edénybe állítjuk a paprikákat. Ha maradna a töltelékből, de paprika már nincs, akkor gombócokat formálva tegyük a paprikák mellé az edénybe.
Öntsük fel a fél liter paradicsomlével. A paradicsomos dobozt, vagy üveget öblítsük át a paprika főzőlevével, és azt is öntsük bele az edénybe. Az így maradt főzőlével öntsük még fel a paprikákat, egészen lepje el a paprikákat. Ha nincs annyi főzőlé akkor nyugodtan pótolhatjuk sima vízzel is. Közepes lángon fedővel lefedve 2 órán keresztül főzzük.
Amikor megfőtt, szedjük ki a paprikákat egy tányérra, és hagyjuk forrni a levet. Elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd ízlés szerint cukrot rakunk bele. A felforrt lével hígítjuk a habarást. Lassan beleöntjük és egy habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük a levet. Újra felforraljuk, majd visszarakjuk a paprikákat!